spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vakantie 2008 deel 1

Vakantie 2008

Min of meer per ongeluk ben ik de laatste week van augustus en de eerste week van september vrij geweest. Dit omdat ik op mijn werk geen vrij kreeg  om in oktober voor familiebezoek naar Australie te gaan. Helaas, maar het was niet anders.

Om toch nog iets van een vakantiegevoel te krijgen besloot ik om dan maar een weekje te gaan fietsen in de Ardennen. Daarvoor moesten eerst wel wat inkopen worden gedaan, een tent, slaapmatje en kookspulletjes had ik niet meer. Dit dus op het laatste moment (dinsdag) bij Bever in Rotterdam gekocht. Dinsdagmiddag en avond Meri3 voorzien van dragers en (het vervelendste van de vakantie) spullen gepakt. Altijd is er de twijfel of je niet teveel meeneemt, wat bij thuiskomst dan ook meestal het geval is gebleken. Hier volgt het verslag van de (te) korte, maar daarom niet minder leuke vakantie:

27-08  Maastricht - Spa    82.92 kilometer - gemiddeld 15.2 km/u - top 46.4 km/u

Het is al donderdag. Gisteravond geen puf meer om ook maar een letter op papier te zetten. Om half negen op woensdagmorgen de spullen op de fiets gedaan en op pad naar Gouda. Van daar de trein naar Maastricht genomen waar ik om twaalf uur aankwam. Zonder iets van een pauze (ik had al twee en een half uur in de trein gezeten, rust genoeg) gelijk op de fiets gestapt en zo'n beetje de route geprobeerd te volgen die de GPS aangaf. Omdat ik niet in het bezit ben van de GPS-topografische kaart van Belgie was het snel afgelpen met het duidelijk kunnen volgen van de route. het lijntje wat op de GPS stond werd nog gebruikt als ruwe indicatie van de te volgen richting. Grofweg ging het van Maastricht naar Eijsden, een stuk langs de grens en zuidwaarts naar Aubel - Herve - Pepinster en uiteindelijk naar Spa. Na bestudering van de ouwe vertrouwde Michelinkaart bleek dat ik maar liefst 7(!!!) hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van minimaal 5% had genomen, met als toetje de helft van de beruchte bijna kaarsrechte klim naar Malchamps (8%) omdat de camping daar nu eenmaal was gelegen. Na het opzetten van de tent (5 minuten werk) om een uur of zeven naar het dorp teruggewandeld om te zien of er nog iets te eten viel. Dat werd dus een bord lasagne met daarnaast een half litertje wijn, voorafgegaan door een heerlijke en welverdiende Leffe. De wandeling terug naar de camping was een ware hel. Ik was inmiddels zo stijf als een plank en moest zelfs tijdens het wandelen af en toe stoppen om op adem te komen. Rond een uur of tien gleed ik de tent binnen en ben ogenblikkelijk als een blok in slaap gevallen. Het weer was overigens redelijk. wel bewolkt, maar droog. Op de heuveltoppen stond er wel een ijskoude zuidwester van een krachtje of 5. Helaas de hele dag met de jas aan moeten fietsen.

  fiets in de trein

 

Route Maastricht - Spa
 
GPSies - maastricht - spa
voor uitgebreide trackinfo, klik op de link
en het vervolg van het verslag kun je vinden door hieronder op 'volgende' te klikken
 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Joomla Template by Joomlashack
download joomla cms download joomla themes